14 Ağustos 2013 Çarşamba

Cilt ve Makyaj Temizleme Rutinim

Herkese Merhaba!

Bugün size cilt ve makyaj temizleme rutinimden bahsedeceğim.Genel olarak beğendiğim ürünleri sık sık değiştirmek gibi huylarım yoktur.Hoşuma giden cildime uyan ürünleri sağdık kalır, uzun araştırmalar sonucu yenilerine geçerim.



Öncelikle her sabah ve yatmadan önce mutluka yüzümü Bioderma Sebium Foaming Jel ile yıkarım.Karmadan yağlıya dönük cildimi kontrol altında tutmaya yararken asla cildimi kurutup gerilmesine neden olmuyor.Bu yüzden en sevdiğim yüz temizleme jelidir kendisi.Bundan önce Neutrogenayı kullanıyordum ama keşfettiğimden beri onun pabucu damda :)

Göz makyajımı Watsonsdaki çalışanın suya dayanıklı makyajlarda çok başarılı bir ürün ısrarına dayanamayıp alınan ve gerçekten memnun kaldığım gözümü yakmayan bu temizleyiciyle çıkarıp üstünden bir de hemen hemen herkesin bayıldığı Bioderma Sensibio H2O ile geçerek  temizliyorum.

Yüzümü ise temizleme sütlerinin cildimi yağlandırdığını düşündüğümden yine Bioderma Sebium Foaming jel ile köpürterek yıkıyorum.Ardından son kez Bioderma Sensibio H2O ile geçiyorum.Böylece makyaj kalıntısı kalmadığını da anlamış oluyorum.

Haftada iki kez duşta Garnierin Saf&Temiz 3’ü 1 Aradayı kullanıyorum.Bundan da çok memnunum, uygun fiyatlı temizleyici hem maske hem peeling arıyorsanız şans vermenizi öneririm.Ben Watsonsdan almıştım.Müthiş Watsons indirimlerine denk gelirseniz kaçırmayın derim.

Yine haftada iki kez -bu genelde çarşamba ve pazarları duştan sonra oluyor,cildime maske uyguluyorum.Maskelerim genelde değişkenlik gösteriyor.Ren Scincare in leke tedavisi için kullandığım Glycolactic Radiance Renewal Mask ürününü pazarları, çarşambayı ise tek kullanımlık denemek için aldıklarıma ayırıyorum.Zaten maskelerimi ayrı bir yazıda tanıtacağım.

Ayrıca haftada 1 kez Sephoradan aldığım yüz temizleme fırçasıyla yüzümü yıkıyorum.Cildimi rahatlattığını ve masaj etkisi yarattığını düşünüyorum.Ancak cildim şu sıralar problemli olduğu için sık kullanmamaya özen gösteriyorum.

Bu aralar kullandığım ürünler bu şekilde.Eğer değiştirdiklerim olursa paylaşırım.

Pırıl pırıl cildimiz olması dileğimle! 

 twitter  |  instagram  |  pinterest  bloglovin  |  tumblr

2 yorum :

  1. h2o sensibio bir harikaa :) yüz temizleme fırçasını nasıl kullanıyorsun ben de dün aldım fırçayı, body shop yüz temizleme sütüm vardı yüzüme onu sürdüm öyle fırçayı kullandım bilmiyorum doğru bişey mi yaptım :)

    YanıtlaSil
  2. Bence doğru yapıyorsun meltemcim.Benim cildim karma olduğu için sütlerden uzak duruyorum ama temizleme jelimle kullanıyorum fırçayı çokta memnunum :))

    YanıtlaSil

Yorum yaptığınız için teşekkür ederim!